Prinsess
Hej hopp.
Som ni märkt har jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Jag har precis flyttat och haft problem med internet uppkoplingen men nu är det på banan igen.
För er som vill göra en prinsesstårta till födelsedagen kommer receptet här.
Botten:
ägg 6st
socker 150g
vetemjöl 150g
Värm ägg / socker i en kastrull till 65 grader. vispa hela tiden.
häll sedan ner blandningen i en bunke och vispa tills det blir väldigt poröst och smeten nästan är vit.
Sikta mjölet och vänd ner i smeten försiktigt.
Baka på ca 190 graders värme i ugnen tills bottnarna fått en gyllenbrun färg.
Prinsess Lager
1: Hallonsylt / hela hallon och vaniljkräm (recept finns längre ner i bloggen)
2: vaniljgrädde (blanda vispad grädde med vaniljkräm efter smak)
3: vaniljgrädde eller vispad grädde. ( stryk tårtan runt om och gör den lite rund på toppen)
Kavla sedan ut marsipan och lägg över.
Vill man tex. ha en rosa marsipan så kan man köpa vit och blanda med röd karamellfärg.
Här kommer receptet på biskvierna jag lovat:
Bottnar:
Mandelmassa 100g
äggvita 60g (2st)
vispa mandelmassan med vinge tills det inte är så hårt. häll sedan försiktigt ner äggvitan medans det vispas.
spritsa eller ta en sked och lägg ut små klickar på bakplåtspapper och baka i ugn ca 20 min på 200 grader.
Fyllning:
smör 100g
vaniljsocker 1,5dl
apelsin 1st
äggula 20g (1st)
kakao 2,5tsk
Vispa smör,socker och rivet apelsinskal fluffigt.
Ha sedan i äggulan, kakao och lite spelsinsaft efter smak.
Stryk krämen på bottnarna och ställ i kylen.
Topping:
ta ca 150g choklad och smält det tillsammans med 15g smör i micron eller i vattenbad.
så är det bara att doppa och äta. Lycka till!
I morgon kommer jag lägga ut ett otroligt gott recept på chokladbollar!
Baka på nu och berätta hur det går!
du gör mig tjock