Lemoncurd maräng paj



Idag gjorde jag en lemoncurd marängpaj.

Jag gjorde först en mördegs botten.
Fyllde den med citronkräm gjord på smör,ägg,citron,socker,limoncello och lite lime.
Sedan en Italiensk maräng och till sist bränner jag av toppen med en gasolbrännare.
Det här är någonting jag har märkt är otroligt poppis hos den äldre  generationen.
Mycket syrligt och sött på samma gång. Tummen upp för det.

Nästa vecka blir det passionsfrukts curd.
Och kanske lägger jag ut receptet också.



Kladdig chokladbrownie

God kväll!

Idag gjorde jag en kladdig brownie med chokladganache på och lite frystorkad hallon.
Blev riktigt god.


 


Här kommer receptet på chokladbollarna på bilden lite längre ner.

Chokladbollar:

300g smör
300g havregryn
170g socker
100g farinsocker
30g  vaniljsocker
50g kakao
1 st dubbel espresso
3cl mörk rom
60g grädde
90g choklad

Koka upp grädden och häll den över chokladen så det smälter. ställ i kylen 30 min.

ta ut chokladsmeten och blanda i alla övriga ingredienser.

Forma bollar och rulla i kokos.

Hoppas det ska smaka!


Prinsess

Hej hopp.

Som ni märkt har jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Jag har precis flyttat och haft problem med internet uppkoplingen men nu är det på banan igen.

För er som vill göra en prinsesstårta till födelsedagen kommer receptet här.




Botten:

ägg 6st
socker 150g
vetemjöl 150g

Värm ägg / socker i en kastrull till 65 grader. vispa hela tiden.
häll sedan ner blandningen i en bunke och vispa tills det blir väldigt poröst och smeten nästan är vit.
Sikta mjölet och vänd ner i smeten försiktigt.

Baka på ca 190 graders värme i ugnen tills bottnarna fått en gyllenbrun färg.

Prinsess Lager
1: Hallonsylt / hela hallon och vaniljkräm (recept finns längre ner i bloggen)
2: vaniljgrädde (blanda vispad grädde med vaniljkräm efter smak)
3: vaniljgrädde eller vispad grädde. ( stryk tårtan runt om och gör den lite rund på toppen)

Kavla sedan ut marsipan och lägg över.
Vill man tex. ha en rosa marsipan så kan man köpa vit och blanda med röd karamellfärg.



Här kommer receptet på biskvierna jag lovat:

Bottnar:

Mandelmassa 100g
äggvita           60g (2st)

vispa mandelmassan med vinge tills det inte är så hårt. häll sedan försiktigt ner äggvitan medans det vispas.

spritsa eller ta en sked och lägg ut små klickar på bakplåtspapper och baka i ugn ca 20 min på 200 grader.

Fyllning:

smör 100g
vaniljsocker 1,5dl
apelsin 1st

äggula 20g (1st)
kakao 2,5tsk

Vispa smör,socker och rivet apelsinskal fluffigt.
Ha sedan i äggulan, kakao och lite spelsinsaft efter smak.
Stryk krämen på bottnarna och ställ i kylen.

Topping:

ta ca 150g choklad och smält det tillsammans med 15g smör i micron eller i vattenbad.
så är det bara att doppa och äta. Lycka till!


I morgon kommer jag lägga ut ett otroligt gott recept på chokladbollar!





Baka på nu och berätta hur det går!




RSS 2.0